Hur du kan förbättra din hemstädning med enkla knep

Alla vet att hemstädning är viktigt för den psykiska hälsan, eller alla kanske inte vet men de flesta känner det undermedvetet. Du vet känslan av att just ha storstädat, det är liksom skönt att bara vara i vardagsrummet. Man känner inte att man måste rymma från stunden hela tiden – istället njuter man av rummets renhet och man känner sig bra. Det är skillnad från när man inte städat på två veckor och rummet är kaos. Då vill man gärna ut och göra något, gå till en kompis, gå på bio eller på krogen!

Sköt din hemstädning eller låt någon annan göra det

När man har ett städat hem så trivs man med att vara hemma och det tycker jag att alla skall unna sig att göra. Det gör att man sparar pengar, blir lugnare, blir gladare och blir friskare. Det är många fördelar det och stora fördelar dessutom. Men om man rent av hatar hemstädning då? Ja då kan man alltid anlita någon som sköter hemstädning åt en. Annars kan man fortsätta läsa den här artikeln där jag kommer dela med mig om mina bästa tips för en boostad hemstädning.

Gör din hemstädning snabb och effektiv

Det finns mycket man kan göra för att effektivisera sin hemstädning men det bästa är nog att helt skifta sin attityd till hemstädning. Man måste tycka det är värdefullt på något sätt annars kommer man aldrig att tycka om att göra det, och tycker man inte om att göra det så kommer det alltid att finnas ett motstånd till det. Så istället för att tänka ”ååh nej inte städningen igen” – tänk ”ååh äntligen dags att städa, hoppas det blir lika avslappnande som förra gången!”

Några enkla knep

Gör din hemstädning till en meditation – fokusera all din uppmärksamhet på de fysiska rörelserna du gör när du städar och låt inte tankar om förflutet eller framtid störa dig. Om du börjar tänka – kom tillbaka till stunden igen och praktisera medveten närvaro – att bara göra det här när du städar kan leda till att hela ditt liv förändras på ett positivt sätt, och snabbt kan det gå!