Syftet med att boka ansiktsbehandling 

Alla människor har olika hudstruktur som kräver olika omsorg. Alla har olika mikroflora, hormonbalans och struktur i huden. Förutom våra olika hudtyper kan huden förändras under livets olika faser vilket förändrar förutsättningarna för hudens välmående. Allt som händer i livet påverkar huden på ett eller annat sätt. En person som har en hälsosam livsstil har bättre förutsättningar för fin och välmående hud, medan en person med ohälsosamma vanor har sämre förutsättningar. Hormoner spelar också en stor roll, framförallt för kvinnor vars hormoner går mycket upp och ner. För att ge huden en extra boost och goda förutsättningar för att hålla sig hälsosam kan man göra regelbundna ansiktsbehandlingar. 

 Därför ska du boka en ansiktsbehandlingExklusiv hudvård i Göteborg

En ansiktsbehandling kan man göra för att rengöra huden ordentligt, hjälpa cirkulationen, få bort döda hudceller och ge huden fukt. Målsättningen med behandlingen kan vara att få finare hud, koppla av eller för att ge huden bra förutsättningar. Det finns även mer avancerade ansiktsbehandlingar som har syftet att attackera mer specifika problem så som rosacea, akne, hyperpigmenteringar, rynkor eller ytliga blodkärl. Eftersom alla personer har olika förutsättningar med sin hud kan olika ansiktsbehandlingar passa för olika personer. Oavsett vilka förutsättningar din hud har finns det garanterat någon ansiktsbehandling som din hud skulle må bra av. 

Resultatet av en ansiktsbehandling 

Vilket resultat du får av en ansiktsbehandling beror helt på vilka förutsättningar din hud har och vilken ansiktsbehandling du väljer att göra. Oavsett vilken ansiktsbehandling du gör behöver din hud tid för att anpassa sig. Huden behöver anpassa sig till den nya rutinen eller tid för återhämtning efter behandlingen. Du kan inte förvänta dig någon enorm förändring över en natt, det är inte så huden fungerar. Huden behöver oftast några dagar på sig innan du eventuellt kan se något resultat av behandlingen. Självklart varierar detta mellan olika personer eftersom huden är unik. Vissa upplever en del besvär efter en specifik ansiktsbehandling. Personer med aknebenägen eller känslig hud är särskilt känsla för ansiktsbehandlingar då huden kan ha svårt för förändringar. Om du råkar ha känslig hud finns det dock fortfarande många fördelar med att göra ansiktsbehandlingar. Du kan behöva vara lite extra försiktig och kanske undvika de mest slitsamma behandlingarna och prova dig fram. 

Att tänka på vid ansiktsbehandling 

Om du inte har några problem med huden och inte vill skapa någon irritation eller problem bör du undvika de mest avancerade ansiktsbehandlingarna. Du bör förvänta dig att huden kommer reagera, rodna och eventuellt bli lätt svullen vid vissa ansiktsbehandlingar. Om du inte är villig att ta den risken är det bättre att du håller dig till mer ytliga ansiktsbehandlingar.